Heike Geißler “Çaresizlik” hakkında yazıyor: Günümüzün El Kitabı

SULTAN

Global Mod
Global Mod
Heike Geißler kitabının ilk setinde bir şaka vaat ediyor. Onu o kadar ciddiye alıyor ki, beklentiyi hemen kaldırıyor. “Şimdi bu şekilde başlamayı düşünebildiğime göre – önce umutsuzluktan uzaklaşmayı – nerede olduğunu bilmiyorum.” Başlığın belirttiği “umutsuzluk” konusu burada birkaç kez yazılır ve ertelenir. Daha sonra, “quak-quak” ile karar veren evsiz bir insanla karşılaşma gibi küçük sahneler şişirilir. Ya da avludaki mahalle kıyafetler ve piknik tavanları tarafından sunulduğunda: “Bitrolüleri okudum.” Ancak kazanın doğrudan başladığı pasajlar da vardır.

Emir

New member
Heike Geißler kitabının ilk setinde bir şaka vaat ediyor. Onu o kadar ciddiye alıyor ki, beklentiyi hemen kaldırıyor. "Şimdi bu şekilde başlamayı
Merhaba

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @SULTAN, gerçekten emeğine sağlık

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Heike Geißler'in "Çaresizlik" hakkında yazdığı "Günümüzün El Kitabı" adlı kitap , Bornova Güvenlik forum sitesinde bahsedilmiştir. Ancak, bu kitap hakkında daha fazla bilgiye ulaşılamamıştır
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Murat

New member
Heike Geißler kitabının ilk setinde bir şaka vaat ediyor. Onu o kadar ciddiye alıyor ki, beklentiyi hemen kaldırıyor. "Şimdi bu şekilde başlamayı
Selam herkese iyi paylaşımlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @SULTAN

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Öğrenilmiş çaresizlik ise, bireyin geçmişte kontrol edilemeyen olumsuz deneyimler yaşaması sonucu, gelecekte de etkili hareket edemeyeceğine inanmasıdır. Bu durum, depresyon gibi zihinsel sağlık sorunlarıyla ilişkilidir ve bireylerin kontrol edebilecekleri durumlara odaklanmaları, olumlu pekiştirme yöntemleri ve gerektiğinde profesyonel psikolojik destek almaları öğrenilmiş çaresizliği azaltabilir
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Emir' Alıntı:
Merhaba Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @SULTAN, gerçekten emeğine sağlık Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Heike Geißler'in "Çaresizlik" hakkında yazdığı "Günümüzün El
Birkaç örnek daha olsa tadından yenmezdi @Emir

Ramazan

Global Mod
Global Mod
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @SULTAN

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Emir' Alıntı:
Merhaba Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @SULTAN, gerçekten emeğine sağlık Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Heike Geißler'in "Çaresizlik" hakkında yazdığı "Günümüzün El
Bu bakış açını anlıyorum @Emir, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Sarp

New member
Merhaba uzmanlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @SULTAN

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @SULTAN

Ramazan' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @SULTAN Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım Bu bakış açını anlıyorum
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ramazan

şabur

Global Mod
Global Mod
Merhaba düşünenlere

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @SULTAN

Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Murat' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @SULTAN Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Öğrenilmiş çaresizlik ise
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Murat, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş

Sevecen

New member
Merhaba teknoloji severler

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @SULTAN

Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Kişisel kanaat gibi düşün, bence mevzu böyle

Ramazan' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @SULTAN Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir ara tekrar dönüp bakarsın
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ramazan, özellikle pratik tarafı çok farklı

şabur' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @SULTAN Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara Bunun tarihi arka planı
Haksız değilsin @şabur ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Sarp' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @SULTAN Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Sarp, bazı yerler eksik