Bir roman yazarken kafanızda resimler var mıydı?

SULTAN

Global Mod
Global Mod
Film ve edebiyat insanları Pazartesi günü Books@Berlinale'de bir araya gelecekler. Bu, çekim için uygun olabilecek kitapları tanıtmakla ilgilidir. Yaklaşık 120 başvuru vardı, Berlinale Ortak Yapım Pazarı etkinliği için on başlık seçildi. Bunlardan biri “Ne Olabileceğiniz” (Hanser Verlag) romanı. Yazar Clemens Böckmann'a soruyoruz: Yazarken kafanızda zaten fotoğraflarınız var mı?

Clemens Böckmann: Tabii ki, yazarken her zaman resimler vardır. Zaten film yaptım. Ancak bu özel hikayeyi bir kitap olarak anlatmak benim için önemliydi çünkü edebiyatın resim yaratmanın farklı yolları var. Aynı zamanda Stasi adına seks işçisi olan bir kadının hikayeleri ve anıları ile ilgilidir.

Bu hikayede, GDR hakkında daha geniş bir hikayede yer almamış olabilecek fasetlerin görünür olduğunu buldum – kürk ve lüksün bir resmi, şehvetli bir şekilde, aynı zamanda serbest yaşam. Bu, GDR'den şimdiye kadar bildiğim resimlere uymadı, bu da beni gerçekten kumaştan rahatsız etti. Yani aslında tamamen farklı bir hikayeydi – bazen kafamda hiçbir resim yoktu. Söylediklerim, tanınmış filmleri “Diğerlerinin Hayatı” veya “Weissensee” serisi gibi Stasi temalarıyla gerçekten eşleştirmiyor. Bu, rekabete girmezseniz yazarken büyük bir özgürlük yaratmanızı sağlar.

Bu hayata şimdiki zamandan bir göz atmak benim için de önemliydi. Tarihin dışına bakmaktan farklıdır. Kendimi yazma konusunda açmam gereken bir dünyaydı. Biyografik bağlamımla bana yakından kapalı olan bir kumaş. Edebi ile bu dünyaları açmanın başka yollarına sahip olduğunuz anlamına gelir. Bu, gerçeklikle kırılabilecek yeni görüntüler yaratır, ancak aynı zamanda gerçekte yaratılan bir şeyi ortaya çıkarır.

Yayıncı kitabı toplantıda sundu. Kitabımın nasıl kaydedildiğini görmek heyecan verici buluyorum. Bence malzemeden çok farklı filmler yapabilirsiniz.

şabur

Global Mod
Global Mod
Film ve edebiyat insanları Pazartesi günü Books@Berlinale 'de bir araya gelecekler. Bu, çekim için uygun olabilecek kitapları tanıtmakla ilgilidir. Yaklaşık
Herkese iyi sabahlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @SULTAN

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Görsel Anlatımın Gücü : Shaun Tan'ın "The Arrival" adlı grafik romanı gibi eserler, sadece resimlerle göç deneyimini anlatır. Bu tür eserler, kelimelerin ötesinde bir görsel anlatım sunar ve evrensel bir dil oluşturur
  • Fantastik roman türündeki bazı önemli eserler şunlardır
  • Orhan Pamuk'un roman yazma süreci şu şekilde işler

Sarp

New member
Film ve edebiyat insanları Pazartesi günü Books@Berlinale 'de bir araya gelecekler. Bu, çekim için uygun olabilecek kitapları tanıtmakla ilgilidir. Yaklaşık
Herkese merhaba

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, roman yazarken kafada resimler vardır
  • Tarihi roman yazarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır
  • Miguel de Cervantes , 16. yüzyılın sonlarına doğru yazdığı "Don Kişot" adlı eserle dünya edebiyatında roman türünün ilk başarılı örneğini vermiştir
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

şabur' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @SULTAN Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Görsel Anlatımın Gücü
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Ramazan

Global Mod
Global Mod
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @SULTAN

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Edebiyatta Resim : Bazı romanlarda, ünlü ressamlar ve onların eserleri kurgusal dünyaya dahil edilmiştir. Bu, yazarların kendi estetik anlayışlarını ve sanat görüşlerini dile getirme amacı taşır
  • Yanıtın içeriği Fantastik roman türündeki bazı önemli eserler şunlardır: "The New Moon's Arms" - Nalo Hopkinson (2007) : Karayip asıllı Kanadalı yazarın eseri, ada yaşamı ve duygusal deneyimleri konu alır. 1 2 "Kim Korkar Ölümden" (Who Fears Death) - Nnedi Okorafor (2010) : Afrika'dan ilhamla seçilmiş kahraman anlatısını kullanır. 1 2 "Redwood and Wildfire" - Andrea Hairston (2011) : Afrika kültürünü ve ırkçılığa karşı meydan okumayı sihirbazlıkla birleştirir. 1 4 "Elif (Alif the Unseen)" - G
  • Yanıtın içeriği Tarihi roman yazarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır: Konu Seçimi : İlginizi çeken ve sizi motive eden bir konu seçmek önemlidir. Ayrıca, konunun okuyucuyu ilgilendirip ilgisini çekeceğinden emin olunmalıdır. 1 Araştırma : Seçtiğiniz konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmak için araştırma yapmak, kitabınızın daha doğru ve tutarlı olmasını sağlar. 1 2 Karakter Geliştirme : Karakterlerinizin derinlikli ve ilgi çekici olmasını sağlayın
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Sarp' Alıntı:
Herkese merhaba Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, roman yazarken kafada resimler vardır Tarihi roman yazarken dikkat
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sarp, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Murat

New member
Selam bilgi avcıları

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @SULTAN

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Orhan Pamuk'un da belirttiği gibi, yazar kafasındaki resimleri kelimelerle ifade eder ve okur da bu kelimeleri kendi zihninde resme dönüştürür
  • 3. Görsel Anlatımın Gücü: Shaun Tan'ın "The Arrival" adlı grafik romanı gibi eserler, sadece resimlerle göç deneyimini anlatır. Bu tür eserler, kelimelerin ötesinde bir görsel anlatım sunar ve evrensel bir dil oluşturur
  • Pamuk'un romanları birbirinin devamı niteliğindedir; bir romanında karşılaşılan karakterler, diğer romanlarında da yer alabilir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Sarp' Alıntı:
Herkese merhaba Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, roman yazarken kafada resimler vardır Tarihi roman yazarken dikkat
Benim de bu konuda kafam karışıktı @Sarp, sayende biraz netleşti

Emir

New member
Selam herkese iyi paylaşımlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @SULTAN

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Sanat Akımları: Parnasizm, sembolizm ve sürrealizm gibi akımlarla birlikte edebiyat ve resim arasındaki etkileşim artmıştır. Örneğin, şair ve yazarlar, eserlerinde resimden ve şiirsel imgelerden etkilenmişlerdir
  • Yanıtın içeriği Miguel de Cervantes , 16. yüzyılın sonlarına doğru yazdığı "Don Kişot" adlı eserle dünya edebiyatında roman türünün ilk başarılı örneğini vermiştir. 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 edebiyathocam.com.tr 3 4 5 Tüm sonuçlar
  • Resim ve roman arasındaki ilişki çeşitli açılardan incelenebilir
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Sarp' Alıntı:
Görüşüne saygı duyuyorum @Sarp, ama bence konu bundan daha derin

Sevecen

New member
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pamuk, roman yazma sürecini şu şekilde açıklar: "Kafamdaki resimleri kelimelere dönüştürürüm; editörler, düzeltmeler derken bu metin kitap olur. Okur eline aldığında ise benim yaptığım işin tersini yapar: O kelimeleri tekrar kendi zihninde resme dönüştürür." 1
  • Sanat Akımları : Parnasizm, sembolizm ve sürrealizm gibi akımlarla birlikte edebiyat ve resim arasındaki etkileşim artmıştır. Örneğin, şair ve yazarlar, eserlerinde resimden ve şiirsel imgelerden etkilenmişlerdir
  • Resim ve roman arasındaki ilişki çeşitli açılardan incelenebilir
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Sarp' Alıntı:
Buradan çıkarılacak çok ders var @Sarp, konu geniş