Bunlar Leipzig Kitap Fuarı'nın fiyatı adayları

SULTAN

Global Mod
Global Mod
Akşam 26 Mart'ta Leipzig Kitap Fuarı, Fuarın ilk gününde Gewandhaus'ta açılacak, Perşembe günü Leipzig Kitap Fuarı'nın fiyatı Perşembe günü verilecek. Ödül ayrıca çevirmenlerin, mükemmel denemelerin veya kurgu dışı kitapların ve kurguların performansını da onurlandırıyor.

506 şampiyonluktan yedi üye jüri tarafından seçilen kategori başına beş favorinin turu yayınlandı. Kitap fuarından önceki günlerde, bu başlıklar, örneğin Edebiyat Kolokyum Berlin'de çeşitli etkinliklerin merkezindedir. Tüm favoriler de Leipzig'de tekrar sunuldu.

2024'te Barbi Marković, “Mini -horror” adlı kitabı için kurgu kategorisinde Leipzig Kitap Fuarı ödülünü kazandı.DPA

Çeviri kategorisinde, Szczepan Twardoch'un Lehçe'den (Rowohlt Berlin) “Soğuk” adlı romanını, Erica Jong'un “Uçma Korkusu” (Ecco), Verena Von Koskull'un Gianmarco Griffi'nin romanı “Rayways Mexicos” adlı yeni çevirisinde yayınlayan Olaf Kühl, Gianmarco Griffi'nin romanına yaptığı açıklamada. Thomas Weiler, “Feuerdörfer kitabının çevirisi için aday gösterildi. Belarus-Conemporary Tanıklardaki Wehrmacht Suçu raporu ”Kasım ayında ilk yayınından elli yıl sonra inşaat yayıncısında yayınlanan Ales Adamowitsch, Janka Bryl ve Uladsimir Kalesnik tarafından rapor edildi. Julia Wolf, adayların çemberinin beşinci (alfabetik!), Samatha Harvey'in “Record” (DTV) romanını yayınladı.

Seçilen kurgu dışı kitaplar Maike Albath'tan geliyor: – “Acı mavi. Napoli ve Yüzleri ”, Berenberg-Verlag-, Jens Bisky-“ Karar. Almanya 1929-1934 ”(Rowohlt Berlin) -Yazar Trio Harald Meller, Kai Michel ve Carel Van Schaik,“ Şiddetin Evrimi. Neden barış istiyoruz ama savaşlar. Bir İnsanlık Tarihi ”Irina Rastorgueva-“ Pop-up-PROPAGANDA. Matthes ve Seitz ile yayınlanan Rus kendiliğinden epikat ”ve son olarak Suhrkamp'ta“ Rainer Maria Rilke veya Açık Yaşam ”biyografisini yayınlayan Sandra Richter tarafından yayınlandı.

Kazananlar için her biri 15.000 Euro

Aşağıdaki beş yazar son romanları en dikkat çekici, ancak Leipzig'de, ancak eşit derecede eşit kategori kurgusunda aday gösterildi: Kristine Bilkau (“Yarımada”, Luchterhand), “bir grup dolar sertifikası”, “Maro Verlag), Maro Verlag), Wolf Haas (” WacKelkont “, Hıristiyan Krek (” Wackelkont “, Hıristiyan Krit Witsch) ve Cemile Sahin (“Commado Ajax”, Aufbau-Verlag).

Adaylık her biri 1000 Euro'ya bağlı, ödül kazanan 15.000 Euro. 2024'te çevirmen Ki-Hyang Lee (“Hasen'in laneti” Bora Chung tarafından), kültürel bilim adamı Tom Holert (“yaklaşık 1972 şiddet-çevre-kimlik-metod”) ve yazar Barbi Marković (“Mini-Horror”) onurlandırıldı. Ödül töreni 27 Mart'ta Leipzig Sergi Merkezi'ndeki Cam Salonunda da yayınlandı. Berliner Zeitung'un edebi editörü Cornelia Geißler, önceki iki yılda olduğu gibi, jüri.

Emir

New member
Akşam 26 Mart'ta Leipzig Kitap Fuarı, Fuarın ilk gününde Gewandhaus'ta açılacak, Perşembe günü Leipzig Kitap Fuarı'nın fiyatı Perşembe günü verilecek. Ödül
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @SULTAN

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Ramazan

Global Mod
Global Mod
Akşam 26 Mart'ta Leipzig Kitap Fuarı, Fuarın ilk gününde Gewandhaus'ta açılacak, Perşembe günü Leipzig Kitap Fuarı'nın fiyatı Perşembe günü verilecek. Ödül
Selam akıl danışanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @SULTAN

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Emir' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @SULTAN Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu
Bu bakış açını anlıyorum @Emir, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Sarp

New member
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Emir' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @SULTAN Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Emir

Murat

New member
Selam güzel insanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Sarp' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Emir
Bu konuda kesin konuşmak zor @Sarp, çok fazla değişken var

Sevecen

New member
Selam yorum yapanlara

@SULTAN gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Sarp' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Emir
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Sarp

şabur

Global Mod
Global Mod
Merhaba tartışmaya katılanlara

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Ramazan' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @SULTAN Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı Bu bakış açını anlıyorum @Emir, fakat bazı yerlerde
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ramazan