Nino Haratischwili Bersarinplatz'da okuyor

SULTAN

Global Mod
Global Mod
Berlin'in ilk Sovyet şehir komutanının adını taşıyan bir yerde bulunan Friedrichsain'deki Ada Galerisi, Bersarinplatz'daki yeni okuma dizisi “Frieden Stadt Krieg” olarak adlandırdı. Yazar Nino Haratischwili Salı günü konuk. Programı iyileştiren Kathrin Schrader'a soruyoruz: Konuyla hangi düşünceleri birleştiriyorsunuz?

Kathrin Schrader: Savaşın olmaması anlamında 80 yıldır barış olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Ancak Berlin, herkes tarafından barışçıl olarak algılanmaz. Ve özellikle çarpıcı olan: burada savaş yaşayan ve savaşlardan kaçan artan sayıda insan yaşıyor. Sadece 2022 ve 2023'te yaklaşık 90.000 kişi Ukrayna'dan Berlin'e kaçtı. Orta Doğu çatışması şu anda burada çok sayıda aile istihdam etmektedir.

Okuma ve Talk Serisinde, Berlin nüfusunun bu bölümünü temsil eden ve onlar ve deneyimleri için konuşan yazarı sunmak istiyoruz. Berlin Devlet Siyaset Eğitim Merkezi bizi destekliyor. İlk konuğumuz Suriye'den kaçan Rasha Abbas'dı. Nino Haratianwili Gürcistan'da doğdu. Rus kültürel gazeteci Olga Gerdt, İsrail oyun yazarı Erez Majerantz ve Ukraynalı-Alman yazarı Katja Petrovskaja geliyor.

Nino Hartischwili romanlarında Gürcistan'ın sorunlu tarihi ile çok şey ele aldı ve yakın zamanda Avrupa'daki durumla ilgili metinler ve konuşmalarla ortaya çıktı. Sonbaharda makalesi “Avrupa, Uyanık!” Dört arkadaş, şimdi ölü olan fotoğrafçı Dina'nın sergisinde buluşuyor. Hepsi onlarla arkadaştı, resimleri onları 1990'larda Tbilissi'deki genç dönemlerine geri götürdü. Ve böylece hayatlarının şiddet ve savaşla ne kadar şekillendiğinin farkına varırlar. Bu roman bana çok dokundu.

Bu şimdi Berlin Devlet Siyasal Eğitim Merkezi'nden bir finansmanla üçüncü okuma serisi ve okumalarımızın etrafta dolaşmasından ve şimdi de bir etkinlik yeri olarak bilinmemizden memnunuz.

Okuma ve konuşma Nino Haratischwili ile, 6 Mayıs, 19:00, 5 Euro, 3 Euro Azaldı, Rezervasyon: [email protected]