Yerli Astroloji Uygulaması Heralogy’ye 11 Milyon TL Yatırım

semaver

New member
Türkiye’deki teşebbüs ekosistemi her geçen gün büyümeye devam ederken, bugün büyük bir yatırımın daha haberi geldi. Astroloji meraklılarını bir ortaya getirmeyi hedefleyen platform Heralogy, çıktığı birinci yatırım çeşidinde TurkTicaret.net ile kurucu paydaşlık yaparak 650 bin dolarlık yatırım aldı.

Merve Kesat’ın kuruculuğunu ve CEO’luğunu üstlendiği Heralogy, Türkiye pazarında başlangıç yaparak önümüzdeki devirde Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde hizmete açılmayı planlıyor. Merve Kesat, daha evvel Yemeksepeti’nin Vale projesini yönetmişti.

Hedef dünyada birinci beşe girmek:

Heralogy uygulaması, kullanıcılara astroloji yorumları ve burçlar hakkında bilgiler üzere içeriklere yer verecek. Kullanıcılar, hem de platformda diledikleri vakit bir astrologla çalışma imkânı da bulabilecek. Astorologların kimler olacağıysa çabucak hemen bilinmiyor.

Merve Kesat, egirişim’e verdiği demeçte astroloji ile ilgisi olsun olmasın her insanın deneyeceği ve kullanmaktan keyif alacağı bir uygulama üzerinde çalıştıklarını belirtti. Kesat, Türkiye’de en büyük, dünyada ise en çok yüklenen birinci 5 uygulama ortasında yer almayı hedeflediklerini kaydetti. Kesat, teşebbüsü nasıl kurduğunuysa şöyle anlattı:

“Yemeksepeti’nde fazlaca ağır bir çalışma temposundayken tutkuyla bağlanabileceğim bir hobi aradım, astroloji ile ilgilenmeye başladım. Her vakit kendi işimi, girişimimi yapmak istedim. Ve işten ayrılarak astrolojiyi teknolojiyle birleştirmeye karar verdim. Kendi işimi en düzgün biçimde yönetilmek için de Proje Yöneticiliği’min yanına astrolog sıfatını ekledim.”