Yazar Caroline Wahl, 2023 Aile Romanı Ödülü’nü aldı “Berlin’deki Y kuşağı hakkındaki kitaplar beni rahatsız ediyor”

SULTAN

Global Mod
Global Mod
Caroline Wahl ödülü Berlin’de alacak. 13 Kasım’da sıra geldi: Genç yazar, Ravensburger Verlag Vakfı’nın 2023 Aile Roman Kitabı Ödülü’nü alacak. Etkileyici bir 15.000 Euro para ödülü de dahil. Bunların hepsi ilk romanı “22 Bahnen” için. Kitap ne hakkında? Pek çok kişi gibi başkentteki gençlerle ilgili hiçbir şekilde. Rostock’ta yaşayan 28 yaşındaki yazar, yaz aylarında verdiği bir röportajda SWR 2 radyo istasyonuna “Berlin’deki Y kuşağıyla ilgili kitaplar beni rahatsız ediyor” dedi.

Röportajda Caroline Wahl, Berlin’de yirmili yaşlarının sonlarında, edebiyatı yalnızca kendi etrafında dönen yazarlardan rahatsızdı. Kendisi “daha varoluşsal ve aynı zamanda daha ebedi bir kadın kahraman” yaratmak istiyordu. Ancak Wahl şöyle diyor: “Zaten uğraştığımız saçmalıklarla ilgili olmamalı.” Aah! Caroline Wahl’ın güvencesiz kadın kahramanlara karşı zaafı var. Ancak alkolik bir anne hakkında yazıp yazılamayacağını kendisine zaten sormuştu, “eğer bunu kendim yaşamamış olsaydım.” Ancak Caroline Wahl, okumalardaki tepkilerin “çok etkileyici” olduğunu bildirdi; çünkü buna benzer bir deneyim yaşayan insanlar da ona gelip duygulandılar.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Caroline Wahl, Zürih’te tam zamanlı bir işte çalışırken ilk romanı “22 Bahnen”i birkaç ay içinde yazdı. Başkası gençlerin tembel olduğunu söylüyor! Caroline Wahl Mainz’da doğdu, Heidelberg yakınlarında büyüdü ve şu anda Doğu Almanya’da, Rostock’ta denizden çok da uzak olmayan bir yerde yaşıyor. “22 Bahnen” kitabı isimsiz küçük bir kasabada geçiyor. Tilda ve Ida kardeşler ve alkolik anneleri hakkındadır. Tilda’ya doktorasını Berlin’de yapmak için bir teklif gelir. Ama bu ona en yakın olanların yüzüstü bırakılması anlamına mı gelirdi?

Ravensburger Verlag Vakfı’nın açıklamasına göre Caroline Wahl, romanında, yaşamda kendi yollarını arayan, net ilgi alanları ve değerleri olan, güvenilir ve sıcak kalpli genç kişilikleri çiziyor. Seçim konusunda vakfa tavsiyelerde bulunan uzmanlar arasında Berliner Zeitung’un edebiyat eleştirmeni Cornelia Geißler de vardı. Caroline Wahl, ödülünü almak için Kasım ayında başkente geldiğinde Berlin’deki Y kuşağı hakkında bir roman yazmak için ilham alacak mı? Burada hiçbir şey olmayacak gibi değil. Sinir potansiyeli var mı yok mu?