Victoria Belim’in “Kırmızı Sirenleri”

SULTAN

Global Mod
Global Mod
Ev
Kültür
Kitap sorusu: Victoria Belim’in “Kırmızı Sirenler”i

Kitabının adı “Kırmızı Sirenler”. Kendisiyle Berlin’de konuşacak olan Sieglinde Geisel’e bugün için bize ne anlattığını soruyoruz.

Editor kadrosu

:

Cornelia Geissler

yazar Victoria BelimÖzel

“Kırmızı Sirenler – Ukraynalı ailemin tarihi” kitabı, Victoria Belim tarafından Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından (Aufbau-Verlag) önce yazılmıştır. Yazar Belçika’da yaşıyor ve Çarşamba günü bir okuma için Berlin’e geliyor. Kendisiyle Georg Büchner kitabevinde konuşacak olan Sieglinde Geisel’den şunu öğrenmek istiyoruz: Bu romanda Ukrayna hakkında ne öğreniyorsunuz ve kitap bugün olup bitenleri anlamanıza yardımcı olabilir mi?

Sieglinde rehinesi: Victoria Belim, 1994 yılında Ukrayna’dan ayrılıp ailesiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ne göç ettiğinde 15 yaşındaydı. Putin, 2014’te Kırım’ı ilhak ettiğinde ve Donbass’ta savaş başladığında, eski vatanı aniden ona yeniden yaklaştı: Poltava yakınlarındaki kırsalda yaşayan ve kendini çoğunlukla bahçesine adayan büyükannesi Valentina’yı ziyaret etti. İkili ipucu arayışına girişir: Bir yandan 1930’larda ortadan kaybolan ve aile içinde adı pek konuşulmayan büyük torununun kaderi Nikodim’in kaderi, diğer yandan da kendi ilişkisini araştırmaktadır. menşe ülkesine. 1917 devriminden 1991’deki Ukrayna bağımsızlığına ve sonrasına kadar bir asırlık Ukrayna tarihini anlatmak için kendi ailesini kullandığını söylemeye gerek yok.

Kitapçı Maria-Christina Piwowarski:

Kitapçı Maria-Christina Piwowarski: “Favorilerim hakkında konuşmayı seviyorum”
  • hisseler
Ukrayna hakkında fark ettiğim tek şey: Sovyetler Birliği’nin mirasının yükü, gizli servis şiddetinin yaygın korkusu ve geçmiş hakkındaki sessizlik, nihayetinde yas tutamama. Zenginleştirdiğim diğer bir şey de bağımsızlık sonrası döneme dair bir kavrayış: Akrabalar ve komşular, Ukrayna’da hiçbir şeyin değişmeyeceği konusunda hemfikirler – ne Turuncu Devrim ne de kanlı Euromaidan protestoları ülkeyi daha ileriye götürmezdi.

Bu benim için yeniydi ve ilk istifayı göz önünde bulundurarak, Ukraynalıların bu korkunç savaşta askeri direnişine ve kararlılığına daha da fazla saygı duyuyorum. Onunla kitap ve bu sefer nasıl geçtiği hakkında konuşabildiğim için heyecanlıyım. Victoria Belim de Almanca biliyor ama biz sohbeti İngilizce yapacağız.

okuma ve konuşma 26 Nisan saat 20.00, Georg-Büchner-Buchladen, Wörther Str.16