Toyota, Japonya’daki Tüm Fabrikalarında Üretimi Durdurdu

semaver

New member
Japon araba devi Toyota, bugün zarurî olarak büyük bir karara imza attı. Şirket, plastik modüllerinin tedarikçisi Kojima Industries’in siber hücuma uğramasının akabinde Japonya’daki 14 fabrikasında 28 üretim bandını durdurma sonucu aldı. Toyota’yla birlikte Hino Motors ve Daihatsu Motor da birebir karara imza atma durumunda kaldı.

Şirket, bu gece yaptığı üretim bantlarını durdurma açıklamasında üretimin çarşamba günü devam edeceğini de bildirdi. Japon şirket, açıklamasında ilgili tedarikçilerinden ve müşterilerinden özür diledi. Öte yandan siber akında büyük ziyan nazarann Kojima Industries de kıymetli açıklamalar paylaştı.

Japonya Başbakanı: Taarruzun gerisinde Rusya olabilir

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, yaptığı açıklamada Ukrayna – Rusya savaşıyla şiddetlenen siber savaşa dikkat çekti. Fumio, taarruzun gerisinde Rusya’nın olabileceğini belirterek ‘teyit etmeden karşılık vermek güç’ açıklamasında bulundu.

Öte yandan Kojima Industries, bugün yaptığı duyuruda fidye talebinin bulunduğu bir bildiri aldığını ve virüsün varlığının doğrulandığını deklare etti. Siber hücuma maruz kaldıklarını doğrulayan şirket, zararın ne kadar büyük olduğunu çabucak hemen bilmediklerini, önceliğin sorunu giderip Toyota’nın üretim sistemini bir daha başlatmak olduğunu belirtti.