“Sevdiklerim hakkında konuşmayı seviyorum”

SULTAN

Global Mod
Global Mod
Ev
Kültür
Kitapçı Maria-Christina Piwowarski: “Favorilerim hakkında konuşmayı seviyorum”

Bahar başlıklarının çoğu zaten yayınlandı. Ocelot kitabevine hangi kitapların çok okuyucu bulması gerektiğini soruyoruz.

Cornelia Geissler

Maria-Christina Piwowarski, Berlin-Mitte'deki Ocelot kitabevinin başkanı

Maria-Christina Piwowarski, Berlin-Mitte’deki Ocelot kitabevinin başkanıSabine Gudath

Yayınevlerinde kutular paketleniyor, kitapçılarda çizelgeler kontrol ediliyor: Birkaç gün içinde sektördeki büyük bahar etkinliği olan Leipzig Kitap Fuarı başlayacak. Fuar bu sefer oldukça geç kaldığından, başlıkların çoğu zaten mevcut. Haftanın kitap sorusu Brunnenstraße’deki Ocelot’un başkanı ve “Blauschwarzberlin” podcast sunucusu Maria-Christina Piwowarski’ye gidiyor: İlkbaharda favorileriniz neler?

Maria Christina Piwowarski: Telefon gelir gelmez Eva Tepest kapıdan çıktı. Tepest’in März-Verlag tarafından yayınlanan ancak sanat çevrelerinde henüz yeterince ilgi görmemiş olan “Power Bottom” adlı kitabından bahsettik. Belki yazı işleri bürolarındaki birçok kişi bunun çok özel, çok tuhaf ve bir şekilde niş olduğunu düşünüyor. Korkuyu alıp götürebilirim, onu okumak adeta bir aydınlanma. Sözler güç, arzu ve bağlılık, cinsellik hakkında – etkileyici bir dille. Ve böylece ilk tavsiyem olur.

Kitapçıya soru: Şimdi ne okuyalım?

Kitapçıya soru: Şimdi ne okuyalım?
  • hisseler
Zaten herkesin ne hakkında konuştuğunu değil de favorilerimin sorulması beni mutlu ediyor. İki kitap ismi vermeliyim. Biri Doireann Ní Ghríofa’ya ait ve btb tarafından yayınlanan A Ghost in the Throat olarak adlandırılıyor. Tamamen şaşkına dönmüştüm. “Bu bir kadın metnidir” cümlesiyle başlayan İrlandalı yazar, küçük çocuklarıyla günlük yaşamına bağlı olduğunu yazar ve ardından öldürülen çocuklarının kanına bulanan 18. yüzyılda bir kadının şiiriyle karşılaşır. sevilen adam içmiştir. Ağıtları dünya edebiyatına, İrlanda’da okul okumalarına dönüştü. Ve burada bu yazarın hayatı ve yazımı, anneliği ve kadınsı arzusu için büyük bir anlamı var. Doireann Ní Ghríofa, diğer şairin neredeyse bilinmeyen hayatı ve şarkılarıyla bağlantı kuruyor.

Judith Kuckart, şu anda ne okuyorsun?

Judith Kuckart, şu anda ne okuyorsun?
  • hisseler
Christine Wunnicke’yi de tavsiye ederim – bu sefer sadece bir yazar olarak değil, “Boyalı Elli Leydi” çok başarılıydı. Berenberg yayınevi için sanatı için özgürce ve özgüvenle yaşayan barok şair Margherita Costa’yı yeniden keşfetti. Christine Wunnicke sadece şiirlerini ve düz yazılarını tercüme etmekle kalmadı, aynı zamanda Costa’nın hayatından da bahsediyor. Ne tür bir modern kadın olduğunu anlamak için okuyucunun elinden tutulur. Kitabın adı: “Güzel kadının dizginlere ihtiyacı yoktur”.