Kitapçı bayramda ne okur?

SULTAN

Global Mod
Global Mod
Ev
Kültür
Kitap ipuçları: Kitapçı tatillerde ne okur?

Kreuzberg’deki küçük kitapçı Ludwig Wilde’dan Harald Kirchner, kitapları yuttuğunu söylüyor. Değerli bir yazarla seyahat ediyor.

Editor kadrosu

:

Cornelia Geissler

Harald Kirchner, SüdHaberler yakınlarındaki Ludwig Wilde kitabevindeBenjamin Pritzkuleit

Parlayan bir tabela, Ludwig Wilde kitabevinin 24 Temmuz’dan itibaren birkaç günlüğüne tatile çıktığını bildiriyor. Kreuzberg’deki Körtestrasse’deki küçük ama çok sayıda kitapla dolu dükkanda çalışan Harald Kirchner, düzenli müşterilerin hazırlıklı olmasını istiyor. Ondan önce soruyoruz: Tatil için hangi okumayı tavsiye ediyor ve kitapçı tatilde kendisi ne okuyor?

Harold Kirchner: Henüz okumamış olanlara Robert Seethaler’ın “İsimsiz Kafe” kitabını tavsiye ederim. Bu, foto-gerçekçi bir resim çizmeyi başaran net, özlü bir dille 1960’ların Viyana’sına bir zaman yolculuğu. Bu kafeye giren tüm erkekleri, komedi ve trajedilerinin çok küçük bir alanda, açıkça tanımlanmış bir zaman diliminde geçtiğini hayal edebilirsiniz. Şans eseri, büyük yayın salonunda Robert Seethaler’ın Radio Eins okuması için bir bilet almıştım ve romanındaki karakterlerden bahsetme şeklini beğendim. Karakterlerinin istediği gibi yazıyor, onu tarzına yönlendirdiklerini söylüyor.

Körtestrasse'deki dükkan

Körtestrasse’deki dükkanBenjamin Pritzkuleit

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Pek çok müşteri bana gizemleri soruyor, bu yüzden bazen kendimi bazılarını okumaya zorlamam gerekiyor, o kadar da uzman değilim. Ama Hollandalı yazar Mathijs Deen’in “Dalgıç” romanı beni hiç rahatsız etmedi. Bu, Mare-Verlag tarafından yayınlanan bir dizinin ikinci bölümüdür. “Hollandalı” nın ilk bölümü beni ikna etti bile. Ailesi yarı Alman, yarı Hollandalı olan müfettişi Liewe Cupido, yavaş ve çok dikkatli bir şekilde araştırır. Ve böylece zarif bir şekilde anlatılan sağlam bir suç eğlencesi elde ediyoruz.

John Irving’i tatile götüreceğim: “Son Telesiyej”. Romana bir süre önce başladım çünkü bu yazarın harika bir eser daha yazmış olmasına sevinmiştim. Kırk yılı aşkın bir süre önce ortaya çıkan Hotel New Hampshire’dan günümüze güzel bir evrim. Diğer kitap yiyiciler de aynı şekilde hissediyor mu bilmiyorum ama kendimi diğer kitaplardan bildiğim belirli temaları beklerken bir tür John Irving tombala oynarken buldum. Yine New Hampshire’da geçiyor ama henüz ayılar ve motosikletler görmedim. Desteklediğiniz tuhaf karakterlerle dolu bir mikro kozmosa girersiniz. Şimdi sıradaki 500 sayfayı iple çekiyorum.