JPMorgan, Siber Hücumlara Karşı Blockzincire Güveniyor

semaver

New member
Piyasa kıymeti açısından dünyanın en büyük bankası olan ABD merkezli JPMorgan Chase, bugün yayımladığı basın bülteniyle kıymetli bir habere yer verdi. Dev banka, iki tarafın inançlı bilgi alışveriş yapmasını sağlamak için kuantum mekaniği ve kriptografiyi bir ortaya getiren QKD blokzincir teknolojisi üzerinde araştırma yaptığını deklare etti.

JPMorgan, basın bülteninde Toshiba ve Ciena şirketlerinin paydaşlığıyla QKD (Kuantum Anahtar Dağıtımı) ağının metropol alanlar için tam olarak uygulanabilirliğini resmen gösterdiklerini duyurdu. Sistemin gerçek dünya ve etraf şartları altında kuantum bilgi süreç hücumlarına karşı dirençli ve kritik nazaranv uygulamaları için 800 Gbps data suratlarını desteklediği söz edildi.

Geleceğin hücumlarına şimdiden tedbir alınıyor:

JPMorgan’ın duyurduğu yeni süratle gelişen teknolojinin önlemekten sorumlu olacağı kuantum bilgi süreç taarruzları, aslında günümüz dünyasında hayli da görülen bir şey değil. O denli ki günümüz kuantum bilgisayarları, çabucak hemen şifreleme anahtarlarını kırmak için kâfi güce sahip değiller. Ama biroldukca siber güvenlik uzmanı, gelecekte yeni bilgisayarların bu süreçleri yapabilmekte kullanılabileceğinden telaş duyduğunu lisana getiriyor.

JPMorgan, Toshiba ve Ciena tarafınca gerçek şartlarda muvaffakiyetle gösterimi yapılan QKD teknolojisi ise kuantum fiziği maddelerine dayalı güvenlik muhafazasıyla potansiyel bir kuantum bilgisayar tabanlı taarruza karşı matematiksel olarak kanıtlanmış tek savunma tahlili olarak kabul görüyor. tıpkı vakitte araştırmacılar, QKD ağının blokzincir kuantum hesaplama hücumlarından korunmanın bir yolu olarak da birinci defa test edildiğini deklare ettilar.