Humboldt Kütüphanesi'ndeki Yeni Yetişkin: Yeni okuyucuların ilgisini çekin

SULTAN

Global Mod
Global Mod
Yetişkinlere yönelik çok satan yazar Kathinka Engel'in son kitabı, bu türden beklediğiniz gibi sadece aşkla ilgili değil. “Yazılmamış Sayfalar” aynı zamanda başarılı bir yazarın yazma krizini de anlatıyor. Salı günü Kathinka Engel Humboldt Kütüphanesi'nde kitabı okuyacak. Kütüphane çalışanı Antonia Skroch sizi davet etti ve şu soruyu sordu: Her zamankinden farklı bir izleyici kitlesi mi bekliyorsunuz?

Antonia Skroch: Bu okumaya farklı bir izleyici kitlesi bekliyoruz. Kütüphanemizde her zaman kitap ödünç alan ve burada vakit geçiren 50 yaş üstü ve yaşlılarımız çok oluyor. Onları kesinlikle korkutmak istemiyoruz. Ama aynı zamanda eve çok sık gelen, çoğunlukla ders çalışmak ve nadiren de etkinliklere gelen gençlere de ulaşmak istiyoruz. Bunun utanç verici olduğunu düşünüyorum çünkü ben de okumayı çok seviyorum. Eğitimimi burada, kütüphanede yaparken, meslektaşlarıma her zaman Yeni Yetişkin türü hakkında övgüler yağdırırdım ve onlar bu konuda neredeyse hiçbir şey bilmiyorlardı. Halkla ilişkilerden sorumlu meslektaşım Petra Lölsberg beni bir yazarı okumaya davet etmeye teşvik etti. Dürüst olmak gerekirse ilk başta bunun işe yarayacağına pek inanmıyordum.

Kathinka Engel'in kitaplarının yayınlandığı Piper Verlag'a yazdığımda kısa sürede olumlu yanıt aldım. Aralık ayında anlaştık ve bu yüzden yazar hemen okumayı biraz daha Noel havası haline getirebileceğimizi önerdi. Yani punç ve kurabiyeler var. Onunla konuşmayı ben yöneteceğim. “Yazılmamış Sayfalar” daha iki hafta önce yayımlandı.

Kathinka Engel BookTok'ta dikkatimi çekti çünkü diğerlerinden farklı konulara değiniyordu. Mesela geçmişte ciddi bir hata yapmış ve bununla yüzleşmek zorunda kalan kadın kahramanlar var. Figürleri mükemmel değil, bazıları kıyafetlerinin içinde saklanıyor, kaslı bir karınları ya da düz bir burunları yok. Genç bir kadın olarak bunu çok ilham verici buluyorum. Belki onun okuması bunun gibi daha fazla etkinliğin başlangıcı olabilir, çünkü meslektaşlarım ve ben uzun zamandır gençlerin kütüphaneye sadece öğrenmek için değil, aynı zamanda kitaplarımızı görmek için de gelmelerini istiyorduk.

okuma 17 Aralık, 19:30, Humboldt Kütüphanesi, Karolinenstr. 19, 13507 Berlin. Giriş ücretsiz, online kayıt isteniyor