Grit Poppe, Leipzig sizin için suç romanlarının sahnesi nasıl oldu?

SULTAN

Global Mod
Global Mod
Auerbach'ın bodrumunda ölü bir adam bulunur, Bavyera'dan gelir. Baltık Denizi'nde doğan ve Potsdam'da yaşayan Grit Poppe, Leipzig'de ikinci suç romanı “Sessizlik Duvarı – Lordlar Leipzig” ile oynadı. Kitabı Perşembe günü Potsdam'daki Villa Quandt'ta sunmadan önce ondan bilmek istiyoruz: Leipzig'i bir suç yeri olarak nasıl açtınız?

Grit Poppe: İlk gerilim filmi “Rabenkinder”, Berlin duvarının düşüş sırasında Torgau'daki kapalı gençlik istasyonunda oynuyor. Etkilenenlerin kaderi ve 1989/90'daki Leipzig'deki Pazartesi demoları gibi olaylar arsa içine akıyor. Bu nedenle, suç gerilim filmi için bu yerlere ilgi tarihi bir şeydir, hikayeler de “dönüş” den sonra değişimin değişmesini de ele alır – bu türe göre – karanlık yerleri arıyordum.

“Sessizlik Duvarı” için, Auerbach'ın bodrumunun tonozlarında birkaç kez vardı, ki bu da elbette Goethe tarafından dünyaca ünlü oldu. Cadı mutfağının duvarında yarı yarıya deşifre edilecekti: “Mephisto yardım!” Ve hikayede zaten şeytani bir şeyleri olan karanlık bir figür var. Bununla birlikte, bu daha sonra başka bir korkutucu yere yol açar: yani Leipzig yakınlarındaki Machern'deki Stasibunker'da. Tabii ki onu ziyaret ettim ve roman için fikirler topladım. GDR zamanlarında, bu, nüfusun bilmemesi gereken halk için yasaklanmış bir binaydı. Tabii ki, bu bir yazar olarak benim için özellikle ilginç.

Araştırma bazı şeyleri öğrenir ve aynı zamanda ilham alır. Aslında sadece kendim heyecan verici bulduğum yerlere gidiyorum. Leipzig'in sunabileceği çok şey var. Tür suç gerilim filmi benim için yeni. Şimdiye kadar çocuklar, ergenler ve yetişkinler, “Locked Up” ve “ihanete uğramış” gibi romanlar için kitaplar yazdım. Bir gerilim filmi ile iş parçacıklarını elinizde tutmanız için daha dikkatli olmalısınız, hikayelerin aynı zamanda heyecan verici, gizemli ve anlaşılabilir olduğu konusunda karışık olmayın. Bu benim için oldukça zor oldu, ama aynı zamanda çok eğlenceliydi.

Kitap prömiyeri: 27 Şubat 19.30, Potsdam, Villa Quandt, Große Weinmeisterstr. 46/47, biletler: www.literaturlandschaft.de veya 0331/2804103