Devam etmek! Bu kitap sizi şaşırtacak

SULTAN

Global Mod
Global Mod
Fasanenstrasse’deki Literaturhaus’un bodrum katındaki kitapçı Kohlhaas & Co., Eylül 2022’den bu yana Krystyna Swiatek ve Mieke Woelky tarafından yönetiliyor. Dükkan kapandıktan sonra, ikisi genellikle üst katta Li-Be’de ve hatta Eylül ayından itibaren yeni kurulan bir okuma grubuyla birlikte bulunabilir. Ondan önce, Krystyna Swiatek’e güncel okuma ipuçlarını soruyoruz.

Krystyna Swiatek: Danimarkalı yazar Solvej Balle’nin burada, Literaturhaus’ta bir etkinliği olmasaydı, “On the Calculation of Volume I” kitabını keşfedemezdim. Ve sonra yılın en önemli okuma kitabım oldu. Fransa’da bir çift hakkında. Bir iş gezisi sırasında karısı bir zaman tüneline yakalanır. Her zaman 18 Kasım’da uyanır. İlk başta bu güne, her sabah durumu yeniden anlattığı kocasıyla birlikte merak ve hayranlıkla yaklaşıyor. Ancak zamanla kocasından uzaklaşır. O gelişir ve o gelişmez. Bu roman dokunaklı ve aynı zamanda çok hassas.

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Hernan Diaz’ın “Sadakat” adlı romanıyla da beklediğinizden çok farklı bir şey elde ediyorsunuz. 1920’lerde New York’ta bir borsa spekülatörüne odaklanılıyor ve ilk bölüm oldukça geleneksel bir şekilde onun yükselişini ve karısıyla ilişkisini anlatıyor. Müşterilere her zaman şunu söylüyorum: orada kalın, kitabı bununla yargılamayın. İkinci kısım zaten şaşırtıcı, otobiyografisi için aldığı notlar. Üçüncü ve dördüncü bölümlerde, hayalet yazarı ve eşi söz sahibi olunca bakış açısı yine farklılaşıyor. Çiftin resminin açılmaya devam etmesi harika.

Üçüncü kitabım birkaç yıl önce çıktı ama yine de tavsiye etmekten mutluluk duyuyorum: Norveçli Helga Flatland’ın yazdığı Modern Bir Aile. Bir aile, babalarının 70. doğum günü için birlikte tatil yapmaktadır. Çocuklar çoktan büyümüştür: kız kardeşler kırk yaşlarında, küçük erkek kardeş otuz yaşındadır. Ebeveynleri onlara boşanacaklarını söylediğinde, neredeyse her şey alt üst olur. Her bölüm dönüşümlü olarak bu yetişkin çocukların bakış açısından anlatılıyor. Anılarıyla, nasıl oluştuklarıyla boğuşuyorlar. Aynı zamanda birbirleriyle olan ilişkilerini de değiştirir.

Kohlhaas & Co., Fasanenstrasse 23